Սնունդը և առողջությունը
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)

Կոճապղպեղը շատ հայտնի և աշխարհի տարբեր ազգերի խոհանոցներում իր տեղը գտած արևելյան համեմունք է: Սովորաբար այն օգտագործվում է որպես որևէ ճաշատեսակի բաղադրամաս: Մենք բացառություն չենք, և կոճապղպեղը հաճախ է կիրառվում բազմազան ուտեստների պատրաստման ժամանակ:
Կոճապղպեղի սև և սպիտակ տեսակներն միմյանցից տարբերվում են մշակման ձևով: Սպիտակն ավելի մանրակրկիտ է մշակվում, դրա համար էլ այն ավելի նուրբ համ ունի, իսկ սևն ավելի կծու և տտպող է: Կտրվածքի վրա կոճապղպեղը հիմնականում սպիտակ է, սակայն ժամանակի ընթացքում այն դեղնավուն երանգ է ձեռք բերում: Այս մթերքն օգտագործվում է ո՛չ միայն որպես համեմունք, այն նաև շատ արդյունավետ դեղաբույս է: Որպես դեղամիջոց կոճապղպեղը մտնում է մի քանի նիհարելու համար նախատեսված բաղադրատոմսերում: Օգտագործում են հում և երիտասարդ վիճակում:
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար օգտագործման օգուտը և հակացուցումները
Այժմ կոճապղպեղը կիրառման լայն շրջանակ ունի: Ծովագնացներին շատ լավ օգնում է սրտխառնոցի, գլխապտույտի ժամանակ: Հաճախ ճանապարհորդողների համար պարզապես անհրաժեշտություն է, եթե դժվար են տանում երկար ուղևորությունները՝ այն փրկում է սրտխառնոցիցն: Այս բույսը վիտամինների մեծ քանակ է պարունակում, նպաստում օդակաթիլային եղանակով փոխանցվող հիվանդությունների բուժման արագացմանը, հոդերում նվազեցնում ցավը, իսկ գլխավորը՝ լավացնում օրգանիզմի նյութափոխանակության գորժառույթները, դրանով իսկ նպաստելով ճարպային կուտակումների արագ քայքայմանը:
Նիհարելու նպատակով կոճապղպեղն օգտագործելիս անհրաճեշտ է հաշվի առնել, որ օգուտի հետ մեկտեղ այն ունի նաև որոշ հակացուցումներ: Ալերգիայով տառապող մարդկանց կոճապղպեղի կիրառումից առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ, քանի որ հնարավոր է ցանի առաջացում: Խորհուրդ չի տրվում կիրառել լյարդի և սրտի հիվանդությունների, խոցային հիվանդությունների, կանանց հիվանդությունների, արյունահոսությունների ժամանակ: Կոճապղպեղն արգելված է կիրառել հղիության և կրծքով կերակրելու ժամանակ: Տվյալ կծու մթերքի չափազանց օգտագործումը կարող է ստամոքսի այրոց առաջացնել, երբեմն նաև՝ փորկապություն: Նկատի ունենալով վերոնշյալ նկարագրությունը, կոճապղպեղի կիրառման ժամանակ անհրաժեշտ է ցուցաբերել զգուշություն:
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար. ազդեցության սկզբունքը
Այսօր ոչ մի գիտական հետազոտություն չկա, ինչը կբացատրի, թե ինչպես է ազդում կոճապղպեղը և օգնում այրել ճարպերը: Այնուամենայնիվ, համեմունքը, արմատը և դրա թուրմը հավելումների ձևով զարմանալիորեն օգտակար են մարսողական համակարգի համար: Դրանք օգնում են մաքրել ստամոքսաղիքային տրակտը, լյարդը, հաստ աղիքը և կարգավորել աշխատանքը, վերացնել աղիքային մակաբույծներին: Ահա պատճառներ՝ հիմնավորելու նիհարելու նպատակով կոճապղպեղի օգտագործման արդյունավետությունը: Կոճապղպեղն օգնում է նվազեցնել մարմնի անառողջ զանգվածը, փորի և ազդրերի շրջանից վերացնել ավելորդ ճարպը: Այս մթերքը համարձակորեն կարելի է մտցնել առողջ սննդի ցանկում:
Կոճապղպեղը նիհարելու համար կիրառվող ամենահասարակ միջոցներից է: Անհրաժեշտ է միայն համեղ սնվել և այս մթերքն ավելացնել ցանկացած ուտեստի մեջ, այդ թվում նաև թեյի մեջ: Նիհարողների հիմնական խնդիրը էներգիայի և նյութերի սխալ փոխանակությունն է: Չհավասարակշռված և սխալ սնվելու ժամանակ նյութափոխանակության գործառույթները խախտվում են, ինչն էլ հանգեցնում է կիլոգրամների կուտակմանը, ընդ որում, նաև դանդաղում է օրգանիզմից թունավոր նյութերի դուրսբերումը: Օրակարգում կոճապղպեղի կանոնավոր ավելացումը կարգավորում է մետաբոլիզմը և դրանով իսկ նպաստում նիհարելուն:
Սթրեսները ավելորդ քաշի դաշնակիցներն են, որոնք խթանում են ախորճակը: Այս տհաճ երևույթից ազատվելու համար անհրաժեշտ է հաճախակի խմել կոճապղպեղի արմատից պատրաստված թեյ: Ցանկացած կարևոր իրադարձությունից առաջ այս ըմպելիքի օգտագործումը նրանում հակաօքսդանտների մեծ պարունակության շնորհիվ հանգստություն կպարգևի:
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար. կիրառումը
Նիհարելու նպատակով կոճապղպեղը կարելի է կիրառել զանազան եղանակներով: Այն հիանալի ընդգծում է տարբեր ուտեստների համը, երբ ավելացվում է որպես համեմաունք: Օրինակ, քերած կոճապղպեղը կարելի է ավելացնել շոգեխաշած բանջարեղենին: Լավ արդյունք է տալիս նաև սնունդն ընդունելուց առաջ կոճապղպեղի արմատի կտորը ծամելը:
Բեռնաթափման օրերին լավ արդյունքի հասնելուն կօգնի կոճապղպեղով աղցանը: Այն պատրաստվում է հետևյալ կերպ.
վերցնել հավասար քանակներով նարնջի կեղև, նեխուր, կոճապղպեղի արմատ, երկու անգամ ավելի կիտրոն և եփած ճակնդեղ, երեք անգամ ավելի՝ գազար: Այս բոլոր բաղադրամասերն կտրատել, խառնել և ավելացնել բուսական յուղ:
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար. կոճապղպեղով թեյ
Շատ հայտնի է նիհարելու համար կոճապղպեղով թեյը: Ինչու° են դա այդքան խորհուրդ տալիս: Տիբեթյան պատկերացումների համաձայն կոճապղպեղը «տաքացնող» մթերք է, խթանում է արյան շրջանառությունը, արագացնում՝ նյութափոխանակությունը: Ավանդական բժշկությունն ասում է, որ այս թեյն աշխատում է նրանում պարունակվող եթերային յուղի, նաև այն ակտիվ նյութերի շնորհիվ, որոնք ուժեղացնում են մետաբոլիզմը: Բացի այդ, կոճապղպեղի արմատն օգնում է մաշկին ավելի երկար երիտասարդ մնալ, ուստի ցանկալի է օրակարգում դրա մշտական առկայությունը: Կոճապղպեղով թեյի պատրաստման բազմաթիվ եղանակներ կան:
Կոճապղպեղով թեյ. առաջին տարբերակ
Սա նիհարելու համար ըմպելիքի պատրաստման ամենապարզ եղանակն է. անհրաժեշտ է կոճապղպեղի արմատները մանր կտրատել և լցնել թերմոսի մեջ, ավելացնել եռացրած ջուր, թողնել, որ թրմվի ոչ պակաս, քան 30 րոպե և խմել օրվա ընթացքում: Դիետա պահպանելու պարագայում այն կարելի է խմել ցանկացած ժամանակ, իսկ սովորական սնվելու ժամանակ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ: Հարաբերությունները. մեկ լիտր ջրին՝ երկու ճաշի գդալ մանրացված կոճապղպեղի արմատներ:
Կոճապղպեղով թեյ. երկրորդ տարբերակ
Կոճապղպեղի արմատները կտրատել բարակ շերտերով, ավելացնել մաքուր ջուր և թույլ կրակի վրա հասցնել մինչև եռման ջերմաստիճանի: Եփել ¼ ժամ: Հետո թողնել, որ թեյը սառչի մինչև մարմնի ջերմաստիճանը, այնուհետև ավելացնել կիտրոնի հյութ և մեղր: Այստեղ կարելի է նաև անանուխի կամ մելիսայի տերևներ ավելացնել:
Կոճապղպեղով թեյ. երրորդ տարբերակ
Սա խորհուրդ է տրվում այն անձանց, ովքեր ուզում են շատ ավելորդ կիլոգրամներից ազատվել: Կարևոր բաղադրամասերը կոճապղպեղն ու սխտորն են: Այս բաղադրամասերից վերցնել մեկական չափաբաժին և ավելացնել քսան չափաբաժին ջուր, թրմել 15 րոպե և խմել օրվա ընթացքում:
Կոճապղպեղով թեյ. չորրորդ տարբերակ
Ահս տարբերակում անհրաժեշտ է անանուխի 60 գրամ լավ մանրեցված տերև: Ավելացնել կիսով չափ կոճապղպեղի լավ մանրեցված արմատներ: Ստացված խառնուրդին ավելացնել մեկ պտղունց աղացած հիլ և եռացրած ջուր: Թրմել 30 րոպե: Ավելացնել 1/3 բաժակ կիտրոնի հյութ, ¼ բաժակ նարինջի հյութ: Ըմպելիքն օգտագործել սառը վիճակում:
Կոճապղպեղով նիհարացնող թեյին վերաբերող մի քանի կարևոր պահեր էլ կան: Այն կարելի է օգտագործել ո՛չ միայն նիհարելու համար հատուկ ընտրված օրերին, այլև անընդհատ՝ ավելացնելով սովորական սև կամ կանաչ թեյին: Կիտրոն օգտագործել ոչ ավելի, քան մեկ բարակ կտրած շրջանակ՝ մեկ բաժակին: Այսպիսի թեյն անհրաժեշտ է անպայման քամել, այլապես շատ խիտ կլինի: Ստացված ըմպելիքն ունի առույգացնող հատկություն, որի պատճառով ցանկալի չէ կիրառել երեկոյան: Կոճապղպեղով թեյի պատրաստման համար դրա արմատներն անհրաժեշտ է կտրատել անպայման բարակ շերտերով:
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար. խորհուրդներ և առաջարկություններ
Կոճապղպեղի արմատն ավելի լավ է պահել սառնարանում և օգտագործել մեկ շաբաթվա ընթացքում, ավելի երկար պահպանման ժամանակ այն կորցնում է իր արդյունավետությունը: Կոճապղպեղը կարելի է պահպանել նաև երեք ամսվա ընթացքում՝ սառցարանում սառեցրած վիճակում, մթերային տոպրակով լավ փաթաթված: Եթե ձեռքի տակ չկա թարմ կոճապղպեղի արմատ, ապա կարելի է օգտագործել աղացած ձևով: Աղացած մթերքի 1/8 թեյի գդալը փոխարինում է թարմ մթերքի մեկ ճաշի գդալին: Սակայն աղացած կոճապղպեղը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել կոճապղպեղով թեյի պատրաստման համար, քանի որ դրա արդյունավետությունը զգալիորեն իջնում է:
Կոճապղպեղով թեյը կարելի է կիրառել առավոտյան սրտխառնոցի ախտանշանների թեթևացման համար: Դրա համար այն հարկավոր է խմել փոքր կումերով: Կոճապղպեղի չափազանց շատ կիրառումը կարող է առաջ բերել սրտխառնոց, բերանի խոռոչի գրգռում, այրոց: Օրակարգում այն մեծ քանակով ներմուծելուց առաջ անհրաժեշտ է խորհրդակցել բժշկի հետ:
Բժշկի հետ առանց նախորոք խորհրդակցելու կոճապղպեղը խորհուրդ չի տրվում միաժամանակ օգտագործել ասպիրինի կամ արյունը ջրիկացնող այլ դեղերի հետ միասին:
Հոդվածի ռուսերեն տարբերակը՝ zhenskoe-mnenie.ru կայքից


Armine
03.02.2016




Մեդ-Պրակտիկ
19.01.2016
Հարգելի ARMINE, բարև Ձեզ: Խնդրում եմ մանրամասնեք, կոնկրետ որ հորմոնների մասին է խոսքը: Եթե նկատի ունեք սեռական հորմոնները, հաճախ կոճապղպեղը օգտագործվում է դաշտանային ցիկլի խանգարումների ժամանակ:




ARMINE
14.01.2016




Մեդ-Պրակտիկ
24.10.2015
Հարգելի' կայքի այցելուներ, տեխնիկական պատճառներով հարցերին պատասխանելը ժամանակավորապես հնարավոր չէր, և որոշ հարցեր, որոնց պատասխանելն այլևս ակտուալ չէ, հեռացվել են կայքից: Խնդրում ենք, եթե Ձեր հարցերը դեռևս ակտուալ են, նորից գրել: Հայցում են Ձեր ներողամտությունը պատճառված անհարմարության համար:




Մեդ-Պրակտիկ
25.07.2015
Հարգելի Ani, բարև Ձեզ: Ցիտոմեգալովիրուսային ինֆեկցիային դեպքում բուժման էֆեկտիվությունը կարելի է մեծացնել իմունիտետը խթանելով Կարող եք օգտագործել կոճապղպեղից պատրաստած թեյ: 1 ճաշի գդալ մանրացված կոճապղպեղին ավելացնում եք 1լ եռացրած ջուր, մի փոքր դարչինի փոշի, ցանկության դեպքում մեկ երկու շերտ կիտրոն: Թողնում եք որոշ ժամանակ, այնուհետև օրական մեկ բաժակ օգտագործում: Նշված բաղադրատոմսը ոչ միայն բարձրացնում է իմունիտետը այլև մաքրում օրգանիզմը: Պետք է նշել, որ կոճապեղպեղ ունի որոշ հակացուցումներ: Օգտակար է նաև ստորև ներկայացված բաղադրատոմսերի օգտագործումը.
Դիմադրողականությունը բարձրացնող դեղատոմսեր
Մեկ օրվա չափաբաժին. մեկ փափկեցրած ադամաթուզին ավելացնել 100 մլ կաթ, 1 թեյի գդալ մեղր, 1 թեյի գդալ կոճապղպեղ։ Խառնիչով լավ խառնել։ Օգտագործել 7-10 օր։
- Խառնել 1 թեյի գդալ սրոհունդի ծաղիկները, կեսական թեյի գդալ ուրց եւ կոճապղպեղի փոշի։ Ավելացնել 500 մլ եռջուր։ Թրմել 1 ժամ, քամել։ Բաժանել մասերի, խմել օրվա ընթացքում։




Ani
23.06.2015




Մեդ-Պրակտիկ
02.06.2015
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ: Իմբիրն ունի օրգանիզմն ակտիվացնելու հատկություն և նյարդային լարվածության դեպքում ցանկալի չէ օգտագործել: Բացի այդ որոշ դեղերի հետ, այդ թվում նաև հոգեմետ, հակացուցված է իմբիրի օգտագործումը:




anna
25.05.2015




Մեդ-Պրակտիկ
17.04.2015
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ: Իմբիրի չորացման եղանակի մասին մանրամասն կարող եք կարդալ հետևյալ հղման մեջ.




Anna
13.04.2015




Մեդ-Պրակտիկ
19.06.2014
Հարգելի ANNA, ստորև ռուսական աղյբուրից հղում է, որը կօգնի՝ գտնելու Ձեր հարցի պատասխանը.
http://womans-week.ru/index.php/polezniyesovety-dlya-vashego-zdorovia/481-poleznie-svoystva-molotogo-imbirya




ANNA
09.06.2014




ELNA
08.06.2014




Մեդ-Պրակտիկ
04.06.2014
Հարգելի ELNA, բարև Ձեզ, մենք միշտ ուրախ ենք մեր այցելուների անձնական փորձի արձագանքը կարդալու:




ELNA
26.05.2014




Մեդ-Պրակտիկ
18.05.2014
Հարգելի Susik, բարև Ձեզ, դժվարանում ենք Ձեր հարցին պատասխանել, քանի որ նման փորձի տեղեկատվության չենք տիրապետում: Շնորհակալ կլինենք, եթե արդյունքների մասին գրեք մեզ:




Մեդ-Պրակտիկ
18.05.2014
Հարգելի ELNA, բարև Ձեզ, ստորև հոդվածների հղումներ են, որոնք կօգնեն Ձեզ.
http://ivona.bigmir.net/health/advice/340141-Kak-lechit--furunkuly-v-domashnih-uslovijah
http://www.doctorvlad.com/index.php/2011/09/kak-lechit-furunkuly-v-domashnix-usloviyax/
http://zapdoc.ru/gnojnye-zabolevaniya/11-sovetov-chego-delat-nelzya-pri-lechenii-furunkula.html




Մարիա
16.05.2014




susik
15.05.2014




ELNA
12.05.2014
ELNA
06.05.2014




Մեդ-Պրակտիկ
27.04.2014
Հարգելի ELNA, բարև Ձեզ, օրվա ընթացքում կոճապղպեղի քանակը չպետք է գերազանցի չոր վիճակում 4 գրամը: Այն կողմնակի ազդեցություն չունի, սակայն չափից ավելի օգտագործելը կարող է առաջացնել այրոցք, երբեմն փորկապություն, բերանի լորձաթաղանթի գրգռում, ուստի հարկավոր է օգտագործել զգուշությամբ, ինչպես ցանկացած դեղ կամ դեղաբույս՝ չգերազանցելով օրվա հասանելիք քանակը ու վերոնշյալ երևույթների ի հայտ գալու դեպքում՝ ընդհատել:




ELNA
24.04.2014
Մեդ-Պրակտիկ
12.04.2014
Հարգելի այցելուներ, բարև ձեզ, ծրագրային փոփոխությունների պատճառով հաղորդագրություններին հետևելը ժամանակավորապես անհնար էր դարձել, որի համար հայցում ենք ձեր ներողամտությունը: Եթե խնդիրը մնում է հրատապ, խնդրում ենք գրել մեզ և մենք կպատասխանենք այս պահից սկսած:




armenuie
21.03.2014




ELNA
19.03.2014
Seda
17.03.2014




ANI
02.03.2014




Մեդ-Պրակտիկ
01.03.2014
Հարգելի Ani, բարև Ձեզ, չափաբաժին ասելով նկատի է առնվում, ասենք, եթե վերցնում եք թեյի, կամ ճաշի գդալ, կամ գրամի տեսքով, ուրեմն բորրից վերցնել նույն քանակով: Օրինակ, տվյալ պարագայում. վերցնում եք կոճապղպեղ՝ 20գր, սխտոր 20գր, ջուր՝ 20 x 20գր = 400գր ջուր, այսինքն՝ 400մլ:




Anna
26.02.2014




Կարդացեք նաև

Ամանորի սեղանն օրգանիզմի համար ծանր փորձություն է՝ սեղանին բազմաթիվ խոհարարական գլուխգործոցներ են հայտնվում, որոնց գայթակղությանը դիմանալը պարզապես անհնար է։ Սակայն բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս...



Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) սննդամթերքի անվտանգության ստորաբաժանման փորձագետ Պիտեր Բեն Էմբարեկը պատմել է, որ ընդհանրապես, չարժե սննդի մեջ կիրառել կամ մարդկանց...



Գրագետ սնվելու ստորև ներկայացված կանոնները կօգնեն ձեզ տոնական օրերին խուսափել մարսողական խնդիրներից։
Մենք սիրում ենք Ամանորի ավանդական սեղանները ծանրաբեռնել բազմապիսի մսեղենով։ Եվ հաճախ մարդիկ ստիպված են...





Ածխաջրերը մարդկային օրգանիզմի էներգիայի աղբյուրն են. նրանց ընդամենը 1 գրամին համապատասխանում է 4 կալորիա էներգիա:
Օրգանիզմում ածխաջրերի քայքայման արդյունքում առաջանում է գլյուկոզա, որը խիստ կարևոր է հյուսվածքային...



Որքան էլ հակասական լինի շամպայնի օգտակարության մասին տեղեկատվությունը, այնուամենայնիվ, ամանորյա սեղաններն անհնար է պատկերացնել առանց այս խմիչքի: Ուստի խորհուրդները` ինչպե՞ս ընտրել լավ շամպայն, արժանի են ուշադրության...



21-րդ դարում մասնագետներն այն կարծիքին են, որ մարդը չափավոր քանակով գինի խմելով՝ կամրապնդի իր օրգանիզմը։
Հիշեցնենք, որ ցանկացած սպիրտային ըմպելիք օրգանիզմի համար օգտակար է միայն չափավոր քանակով...



Ամանորի գիշերը տարվա ամենակախարդական գիշերն է՝ հատկապես երեխաների համար. նվերներ Ձմեռ պապից, անզուսպ ուրախություն և անհամար քաղցրավենիք: Իսկ որպեսզի քաղցրավենիքի առատությունը չանդրադառնա երեխաների առողջության վրա...



Չրերը վաղուց արդեն դարձել են մեր սննդի անբանժան մասը, սիրված քաղցրավենիք։ Հատուկ տեխնոլոգիաներով պատրաստված ջրազրկված այս պտուղները լայն կիրառում ունեն սննդի մեջ թե՛ որպես հրաշալի այլընտրանք, թե՛ որպես առանձին ուտեստ...



Տարիքի առաջացման հետ մեկտեղ, փոխվում են տղամարդու սննդի կարիքներն ու կալորիաների այրումը։ Ուստի անհրաժեշտ է իմանալ յուրաքանչյուր տարիքի համար սննդի տեսակի, կարևորության, վտանգավորության, քանակության...



Ստորև ներկայացվում են ամենատարածված ըմպելիքները, որոնք բժիշկները խորհուրդ են տալիս գործածել ամռանը ծարավը հագեցնելու համար։ Դրանցից յուրաքանչյուրի օգտակարությունը գնահատվել է տասը բալանոց սանդղակով...



Բոլորիս հայտնի է արևահամ այս պտուղը։ Նուրբ և հյութալի պտղամիսը, թավշյա կեղևը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնում։
Հայաստանում գեթ մեկ անգամ եղած ճանապարհորդները, ովքեր հնարավորություն են ունեցել փորձելու...



Հանքային ջրերի մասին հիշատակումներ կան դեռևս մ.թ.ա. XV դարի հնդկական Վեդաներում։ Մարդիկ հնուց հանքային ջրերն օգտագործում էին հիվանդությունների կանխարգելման և բուժման համար։ Հանքային ջրերի արդյունավետության...



Սերկևիլի պտուղները, տերևները և սերմերը վաղուց օգտագործում են բժշկության մեջ և կոսմետոլոգիայում: Թարմ վիճակում սերկևիլի պտուղները հաճախ ունենում են թթու և տտիպ համ: Սովորաբար պտուղներն օգտագործում են...








Notice: Undefined index: HTTP_X_FORWARDED_FOR in /sites/med-practic.com/classes/flud_class.php on line 33
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
-
Ժողովրդական դեղամիջոցներ
-
Հղիություն. 4-րդ ամիս
-
Հղիություն. 7-րդ ամիս
-
Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
-
Հղիություն. 6-րդ ամիս
-
«Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
-
Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
-
Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
-
Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
-
Դդում
-
Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
-
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
-
Ընկերության մասին
-
Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
-
Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
-
Սեռական գրգռում
-
Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
-
Ամուսնական առաջին գիշերը
-
Չիչխանի օգտակար հատկությունները
-
Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
-
Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
-
Դիմակներ` մազերի համար
-
Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
-
Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
-
Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
-
Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
-
Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
-
Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
-
Հղիություն. 1-ին ամիս
-
Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
-
Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
-
Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
-
Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
-
Իրիդիոսքրինինգ
-
ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
-
Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
-
Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն